Om

Om mig


Er uddannet til at udføre den kliniske forundersøgelse af skulderpatienter i sygehus regi, hvori bl.a. ultralydsscanning og blokadeanlæggelse indgår.

Derudover underviser jeg i diagnostik og behandling af skulderlidelser.


I de sidste 10 år har jeg været rundt i landet og undervise i kommuner, og på sygehuse, samt på forskellige klinikker. Det har givet mig en stor forståelse for de problemstillinger som ergo- er fysioterapeuten står med.  I mit arbejde står jeg selv med lignende problemstillinger til daglig.  Jeg er kliniker ligesom de kursister jeg underviser, og lægger stor vægt på at være forskningsmæssig opdateret. Til daglig indgår jeg i forskningsmæssigt arbejde med gode kolleger.

Hvad får du som kursist?

Formidling i et dagligsdags sprog med en lavpraktisk tilgang


Som kursist får du præsenteret den sidste nye forskning i et dagligdags sprog, med en lavpraktisk tilgang. Du vil efterfølgende kunne bruge informationen og formidlingssproget til dine patienter. Den let forståelige formidling er det vigtigste redskab vi har for at kunne motivere til aktiv træning. Forskningen peger på, at aktiv træning i de fleste tilfælde netop er vejen frem.


Mit motto


"Det skal kunne bruges i morgen" 

Vigtige budskaber

Klinisk undersøgelse

Evnen til at kunne udføre en god klinisk undersøgelse er af afgørende betydning for den efterfølgene behandlingsstrategi. Vi skal være dygtige til det vi gør, og udvise ydmyghed i vores fortolkninger. Vi skal huske at anamnesen forsat er hjørnestenen i vores diagnostik og behandlingsvalg.


Grundlæggende diagnoser

Den moderne forskning har vist os, at vi kort sagt er usikre på hvad der er smertegivende patologi, og hvad der er tilfældig morfologi. Det er af afgørende betydning, at vi som behandlere kan skelne mellem grundlæggende diagnoser. Som kursist vil du efter kurset kunne skelne mellem tydelige Cervicale problemstillinger, eller om der er tale om skulderproblematikker såsom: frossen skulder, instabilitet eller rotator cuff relaterede smerter.

Sven Lausen

Fysioterapeut. Cert. Maitland Tp.

Indehaver af Skulderkurser.dk og underviser.

Jeg har 25 års erfaring med behandling af skulderpatienter.  De sidste 10 år har jeg afholdt over 120 kurser rundt i Danmark.


Til daglig arbejder jeg for Skulder Sektoren på Vejle Sygehus med klinisk udredning og behandling af skulderpatienter.


Kontakt


Få en snak om dine/jeres muligheder for at få et godt kursus der netop passer til dig/jer. Jeg kan kontaktes på: